Det var dags för SJ att lämna de mörka k-märkta lokalerna på Centralstationen för att flytta upp mot ljuset. I de nya lokalerna i Klaraporten har de utsikt över både centralplan och tågtrafiken.

sj_huvudkontor1

 

Utmaning

Målet med flytten var att skapa en modern arbetsplats där fem generationer av medarbetare kunde mötas och arbeta effektivt tillsammans. Man ville samtidigt öka transparensen och öppenheten i företaget samt göra medarbetarna nöjdare med sin arbetsmiljö.

Resultat

Trots färre kvadratmetrar lyckades vi skapa en öppen planlösning med fler arbetsplatser än tidigare och som samtidigt öppnade upp för samarbete över både generationer och arbetsområden. Personalen har aldrig varit nöjdare och tar numera upp både vänner och familj för att visa det nya luftiga kontoret.

Kund

SJ

Kategori

Interiör Arkitektur

KVM

5700

År

2013-2013

Info

Läs mer
"På mycket kort tid hjälpte Strategisk Arkitektur oss att skapa ett helt nytt kontor som inte bara är vackert utan även på ett positivt sätt bidragit till att förändra hur vi arbetar, samarbetar och till och med ser på oss själva."
Håkan Ahl
Projektledare, SJ