Stena Fastigheter i Stockholm valde att ta klivet från ett traditionellt kontor bestående av öppet landskap i två plan med ett traditionellt arbetssätt och arbetsmiljö, till ett digitalt hållbart kontor där medarbetare utvecklas, kan variera sitt arbete efter behov och humör, samt har kul och känner sig stolta.

 

Stena Fastigheter utvecklar städer och förvaltar med omtanke, vilket präglar konceptet för det nya kontoret – där staden möter parken, arbetet möter hemmet.

Lokalen, som vid första anblicken inte var helt självklar som kontorsyta, ligger i korsningen Vattugatan/Drottninggatan. Från gatan kan kunder och kunders kunder ana Stenas kontor och medarbetare, vilket ger en ödmjuk transparens till verksamheten.

Kontoret skapar ett möte mellan äkta material och tydliga avgränsningar i de olika miljöerna för att skapa en industriell stadskänsla som möter mjuk grönska i park. Ett kontor där medarbetarna har valfrihet och stor varieration av miljöer. Färger och material är noga utvalda för att skapa en ombonad och fridfull miljö med en ”hemma-hos”-känsla. Medarbetarna ska känna att de är på arbetet men trivs lika bra som om de vore hemma i sitt egna vardagsrum. Varierade miljöer för olika typer av arbete, såsom tysta zoner och mindre arbetsrum, har kompletterats med ytor för samarbete och gemenskap.

Konceptet återspeglas även i valet av möbler. Äkta material, hårt möter mjukt och staden möter parken skapar en röd tråd. Lokalen är lätt att trivas i eftersom varma, välkomnande färger och material av hög kvalitet används genomgående. Den nya lokalen andas öppenhet, transparens med valfrihet och variation, samt uppmuntrar till samarbete. Belysning och designdetaljer förvandlar en hård lokal med öppet undertak till en lugn och harmonisk miljö.

Inflyttning: juni 2018
Fotograf: Niclas Liedberg

Kund

Stena Fastigheter

Kategori

Interiör Arkitektur

KVM

650

År

2017-2018

Info

Läs mer