Private equity-bolaget Triton har med Strategisk Arkitekturs hjälp renoverat sina befintliga lokaler på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm. Kontorets hörnlokal, fördelad på två våningsplan, ligger mitt i centrala Stockholm med fantastisk terrass och utsikt över Kungsträdgården. Önskemålet från Triton var att de nya lokalerna skulle upplevas moderna, inbjudande och ha en välplanerad utformning som attraherar nya medarbetare och som bidrar till ökat samarbete.

Kontoret har fått varierade miljöer för olika typer av arbete. Mindre arbetsrum har kompletterats med öppna kontorsytor och loungegrupper för mer samarbete och gemenskap.

Konceptet följer Tritons brand guidelines med blått som ledande kulör. För att bevara lokalens historia och fantastiska originalmaterial har detaljer, såsom träpaneler i teak och natursten, framhävts och blivit en del av gestaltningskonceptet. Vidare förvandlar belysning och designdetaljer kontoret till en trivsam och harmonisk arbetsmiljö. Sammantaget får hela kontoret en balanserad och lugn känsla som både känns modern och trivsam men ändå har tillvaratagit det hjärta som lokalen och huset besitter.

Känslan som genomsyrar huset från 1940-talet kommer in i kontorsmiljön och skapar ett stilfullt och behagligt möte mellan en inneboende historia och moderna arbetssätt. 

Kund

Triton

Kategori

Interiör Arkitektur

KVM

1 040

År

2017-2018

Övrigt

Kontor för ca 50 medarbetare